Ajankohtaista

Ympäristöystävällistä dataa tarjolla!

0
(0)

Ficolo investoi 50 miljoonaa euroa Suomen ensimmäiseen hiilineutraaliin datakeskukseen, ja alkaa myydä Vantaan Energialle pilvipalvelukeskuksensa hukkalämpöä.

Ficolon pilvipalvelukeskus on Suomen ensimmäinen hiilineutraali ja päästöllisiä energioita korvaava datakeskus, joka on myös saanut ensimmäisenä suomalaisena ”Dark Green” *-luokituksen.

”On hienoa olla mukana ympäristötalkoissa ja samalla investoida kasvuun”, toteaa Ficolon toimitusjohtaja, Seppo Ihalainen.

”Julkinen keskustelu on pyörinyt paljon yksittäisten kansalaisten elintapojen ja poliittisen päätöksenteon ympärillä. Halusimme havahduttaa uudella investoinnillamme myös liike-elämän laajaa vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Uusi pilvipalvelukeskuksemme toimii 100 prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja lämmön uudelleenkäytöllä. Käytämme myös vedetöntä aktiivista palontorjuntaa ja olemme jo siinä pisteessä, että voimme myydä hukkalämpöä takaisin Vantaan Energialle”, Ihalainen jatkaa.

Vantaan Energia on sitoutunut lopettamaan kivihiilen käytön jo vuonna 2022 ja hukkalämpöjen hyödyntäminen on osa tätä suunnitelmaa. ”On hienoa aloittaa vuosikymmen yhteistyössä Ficolon kanssa – emme tahdo vain puhua ilmastonmuutoksen estämisestä, tahdomme olla muutoksentekijä”, toteaa Vantaan Energiantoimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Vantaa on sitoutunut olemaan hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Se merkitsee mittavia vähennyksiä tämänhetkisiin päästöihin, joista valtaosa muodostuu liikenteestä ja rakennusten lämmityksestä.

”Tavoitteeseen päästään vain yhteistyöllä. Kestäviä valintoja tarvitaan paitsi kaupunkiorganisaatiolta itseltään, myös vantaalaisilta asukkailta ja yrityksiltä. Ficolon investointi ja Vantaan Energian yhteistyö edistää upeasti tätä tavoitetta ja on erittäin tervetullut Vantaalle”, toteaa Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari.


Ficolo

Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Delivery-palveluihin erikoistunut data- ja pilvipalvelukeskusyritys. Ficololla on kolme datakeskusta: The Air Helsingissä, The Rock Porissa sekä The Deck Tampereella. Lisäksi yritys operoi Ficolo-IX yhteyskeskusta Helsingissä. Ficolo tarjoaa yrityksille myös palveluverkon pilvi- ja konesaliyhteyksille, SDN-pohjaiset pilviyhteydet sekä hybridipilvien keskitetyn hallinnan.

Ficolo auttaa asiakkaitaan muuttamaan liiketoimintansa pilvipalveluliiketoiminnaksi: yritys voi tarjota kaikki globaalien pilvipalveluiden tuottamiseen vaadittavat palvelukomponentit laitetilasta ja yhteyksistä huippuluokan tietoturvaratkaisuihin.

Vantaan Energia

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Me tuotamme ja myymme sähköä sekä kaukolämpöä. Kruununjalokivemme on vuonna 2014 valmistunut jätevoimala, joka muuttaa käyttökelvottoman roskan hyödyksi.

Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Haluamme olla osa ratkaisua. Siksi lopetamme kivihiilen käytön energiantuotannossa jo vuonna 2022.

Haemme aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti parhaita mahdollisia keinoja tuottaa energiaa fiksusti, kestävästi ja kohtuuhintaisesti.

Vantaan Kaupunki

Vantaa on rento ja kansainvälinen lentokenttäkaupunki keskellä metropolialuetta. Se on Suomen neljänneksi suurin, kasvava kaupunki, jossa asuu yli 228 000 ihmistä. Sijaintinsa ja saavutettavuutensa ansiosta Vantaa on myös yrityksille erinomainen sijoittumiskohde. Vantaalla toimii yli 10 000 yritystä, jotka tarjoavat yli 100 000 työpaikkaa.


(* Norjalainen ilmastotutkimuslaitos CICERO arvioi datakeskuksen ympäristövaikutukset ja Ficolo sai ensimmäisenä suomalaisena datakeskuksena CICERO-luokituksen”Dark Green”. Tämä luokitus annetaan hankkeille, jotka auttavat estämään ilmastonmuutosta.)

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?