Ajankohtaista

Pontoksesta tuli SRV:n suunnatun osakeannin myötä SRV:n suurin osakkeenomistaja

0
(0)

Suomalainen perheyritys Pontos on osallistunut rakennusyhtiö SRV Yhtiöt Oyj:n suunnattuun osakeantiin, ja siitä on tämän myötä tullut tänään SRV:n suurin omistaja noin 17 prosentin osuudella. Pontos teki helmikuussa 2020 sitoumukset osallistua nyt toteutuneeseen SRV:n suunnattuun osakeantiin ja myöhemmin toteutettavaan merkintäoikeusantiin.

Pontos toimii aktiivisena ja pitkäjänteisenä omistajana. Se haluaa kehittää rakennus- ja kiinteistöalaa kokonaisvaltaisesti. “Pontoksen tavoite on lisätä sijoituksia alalle laajasti lähtien rakentamisesta ja kiinteistöjen kehittämisestä ulottuen kiinteistöjen omistamiseen ja käyttöön. Olemme kiinnostuneita erityisesti rakennus- ja kiinteistöalaa digitalisoivista ja uudistavista yrityksistä. Merkittävä omistus yhdessä Suomen suurimmista rakennusliikkeistä vahvistaa Pontoksen läsnäoloa toimialalla merkittävästi. Kokemuksemme aktiivisena omistajana yhdistettynä monipuoliseen ja syvään toimialaosaamiseen tekee meistä toivottavasti kiinnostavan kumppanin toimialan parhaille yrityksille”, sanoo Timo Kokkila, Pontoksen toimitusjohtaja.

SRV:llä on vankka asema kaupunkien kehittäjänä asunto-, toimitila- ja infrastruktuurirakentamisessa sekä energia- ja elinkaaripalveluissa. Yhteistyö täydentää Pontoksen pyrkimyksiä kehittää kaupunkeja ja asuinkeskuksia ihmisten ja ympäristön kannalta kestävästi.

“SRV:ssä on toteutettu viimeisen vuoden kuluessa perinpohjainen uudistusprosessi, jonka viimeiset toimenpiteet ovat päättynyt suunnattu osakeanti ja kesäkuussa toteutettava merkintäoikeusanti. Yhtiössä on uusi johto ja vahva perusorganisaatio. Sillä on nyt hyvä perusta kiristyvässä markkinatilanteessa. SRV on Pontokselle merkittävä sijoitus – uskomme vahvasti yhtiön menestykseen ja haluamme olla siinä täysillä mukana”, sanoo Ilpo Kokkila, Pontoksen hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Timo Kokkila

timo.kokkila@pontos.fi

+358 50 555 7270

Ilpo Kokkila

ilpo.kokkila@pontos.fi

+358 40 048 5555

Pontos Group on suomalainen perheyhtiö, joka sijoittaa kiinteistöihin, kiinteistökehittämiseen, kiinteistöalan digitalisaatioon, kasvuyrityksiin ja pääomarahastoihin. Yhtiö on aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut portfolioyhtiöidensä jatkuvaan kehittämiseen. Se sijoittaa kiinteistöihin ja yhtiöihin Suomessa ja lähialueilla sekä pääomarahastoihin globaalisti. Pontoksen tavoite on lisätä sijoituksia kiinteistöalan digitalisaatioon ja kiinteistöjen elinkaaren kehittämiseen aina rakentamisesta kiinteistöjen käyttämiseen. Yhtiö pyrkii siten kehittämään kaupunkeja ja asuinkeskuksia ihmisten ja ympäristön kannalta kestävästi.

SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. SRV haluaa tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Yhtiö tuo aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa SRV:n toiminnassa. 

SRV on vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. SRV toimii kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja SRV:llä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi SRV työllistää hankkeissaan lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?