Ajankohtaista

Pontos kasvattaa kiinteistöalan teknologiaverkostoaan ryhtymällä globaalin pääomasijoitusyhtiö Fifth Wallin kumppaniksi 

0
(0)

Suomalainen perheyhtiö Pontos Group edistää kiinteistöalan digitalisaatiota ryhtymällä globaalin pääomasijoitusyhtiö Fifth Wallin kumppaniksi. Fifth Wall on maailmanlaajuisesti aktiivisin kiinteistöalan teknologiaan keskittyvä sijoitusyhtiö. Pontos on vastikään tehnyt sitoumuksen sijoittaa Fifth Wall Real Estate Technology European Fund -rahastoon.

Sijoitus liittyy Pontoksen uuteen strategiaan. Strategia tähtää kiinteistö- ja rakennusalan kokonaisvaltaiseen uudistamiseen teknologian avulla.

”Kumppanuus Fifth Wallin kanssa asemoi meidät yhä vahvemmin kiinteistöalan digitalisaatioon eli proptechiin keskittyväksi toimijaksi. Globaali kiinteistökanta on maailman suurin omaisuusluokka. Sen osuus hiilidioksidipäästöistä, energiankulutuksesta ja raaka-aineiden kulutuksesta on 35–40 prosenttia. Silti kiinteistöalan teknologia- ja innovaatioinvestoinnit ovat olleet vuosikaudet hyvin alhaiset. Uskomme, että kiinteistöalan digitalisaatiossa on merkittävä potentiaali. Pontos on taustaltaan hyvässä asemassa edistämässä toimialan uudistamista teknologian avulla”, sanoo Pontoksen sijoituspäällikkö Risto Kankaanpää.

Kuva Pontoksen sijoituspäälliköstä Risto Kankaanpäästä
Pontoksen sijoituspäällikkö Risto Kankaanpää

 

Laajemman verkoston avulla Pontos vie eteenpäin kiinteistöalan teknologista murrosta. ”Fifth Wall on meille strateginen kumppani, joka tarjoaa maailmanluokan näköalapaikan kiinteistöalan teknologiakehitykseen. Yhtenä alan maineikkaampana rahastona yhtiöllä on laaja globaali verkosto ja proptech-osaamista, joka on vertaansa vailla. On hienoa saada tätä osaamista Suomeen ja rakentaa yhteistyötä teknologiayritysten ja kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden välillä”, Kankaanpää täydentää.

Yhteistyö täydentää Fifth Wallin pyrkimyksiä laajentaa globaalia verkostoaan.

”Kun Fifth Wall muodostettiin vuonna 2016, Yhdysvalloissa toimivat kiinteistöalan toimijat olivat vasta alkaneet tunnustaa teknologian merkityksen liiketoimintansa tulevaisuudelle”, sanoo Brendan Wallace, Fifth Wallin perustajajäsen. ”Kolmen viime vuoden aikana asia on tunnistettu myös Euroopassa. Toivotamme Pontoksen lämpimästi tervetulleeksi Fifth Wallin maailmanlaajuiseen yhteenliittymään, johon kuuluu nyt 60 kiinteistösijoittajaa 14:sta maasta – mukaan lukien Iso-Britannia, Ranska, Espanja, Saksa ja Suomi. Odotamme innolla yhteistyötä Pontoksen kanssa sen liiketoiminnan uudistamiseksi teknologian ja innovoinnin avulla.”

Kuva Fifth Wallin perustajajäsen Brendan Wallacesta
Fifth Wallin perustajajäsen Brendan Wallace

 

Fifth Wallin Euroopan toimintojen johtaja Roelof Opperman jatkaa: ”Rakennetun maailman muuttaminen teknologian avulla on yhteinen tavoitteemme. Fifth Wall toivoo voivansa toimia sijoittajiensa ja alaa mullistavien sijoituskohteidensa eli kiinteistöteknologiayritysten yhdistäjänä. Se tarjoaa foorumin kiinteistö- ja teknologiateollisuuden väliselle vuoropuhelulle. Pontos tuo vahvan taustansa, asiantuntemuksensa ja verkostonsa pohjoismaisilta kiinteistömarkkinoilta ekosysteemiimme. Odotamme innolla yhteistyötämme, joka tähtää pohjoismaisen proptech-kokonaisuuden kehittämiseen.”

Kuva Fifth Wallin Euroopan toimintojen johtaja Roelof Oppermanista
Fifth Wallin Euroopan toimintojen johtaja Roelof Opperman

Pontos Group on suomalainen perheyhtiö, joka sijoittaa kiinteistöihin, kiinteistökehittämiseen, kiinteistöalan digitalisaatioon, kasvuyrityksiin ja pääomarahastoihin. Yhtiö on aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut portfolioyhtiöidensä jatkuvaan kehittämiseen. Se sijoittaa kiinteistöihin ja yhtiöihin Suomessa ja lähialueilla sekä pääomarahastoihin globaalisti. Pontoksen tavoite on lisätä sijoituksia kiinteistöalan digitalisaatioon ja kiinteistöjen elinkaaren kehittämiseen aina rakentamisesta kiinteistöjen käyttämiseen. Yhtiö pyrkii siten kehittämään kaupunkeja ja asuinkeskuksia ihmisten ja ympäristön kannalta kestävästi.

About Fifth Wall

Founded in 2016 and based in Los Angeles, California, Fifth Wall, a Certified B Corporation, is the largest venture capital firm focused on technology-driven innovation for the global real estate industry. With approximately $1.2 billion in commitments and capital under management, Fifth Wall connects many of the world’s largest owners and operators of real estate with the entrepreneurs who are redefining the future of the Built World. Fifth Wall is backed by a global mix of more than 60 investors from 14 countries, including Acadia Realty Trust, Azora, BNP Paribas Real Estate, British Land, CBRE, Cushman & Wakefield, D.R. Horton, Equity Residential, Gecina, GLP, Hines, Host Hotels & Resorts, Hudson Pacific Properties, Lennar, Lowe’s Home Improvement, Macerich, Marriott International, MERLIN Properties, MetLife Investment Management, Mitsubishi Estate, News Corp, MOMENI, Nuveen Real Estate, Pontos, Prologis, PulteGroup, Related Companies, SEGRO, Starwood Capital, Toll Brothers, Vanke, and others. Fifth Wall believes this strategic corporate consortium represents one of the largest groups of potential partners in the global Built World ecosystem, which can result in game-changing investments and collaborations in promising portfolio companies in retail, residential and multi-family, commercial, industrial, hospitality, and more. For more information about Fifth Wall, its partners, and portfolio, visit www.fifthwall.com.

 

Legal Disclaimer

This announcement is not an offer to sell or a solicitation of an offer to buy any securities.  Any securities referred to in this announcement have not been and will not be registered under the US Securities Act of 1933, as amended (the “Securities Act”), or with any securities regulatory authority of any state or other jurisdiction.  Consequently, the securities may not be offered, sold, resold, transferred, delivered or distributed, directly or indirectly, into or within the United States except pursuant to an exemption from, or in a transaction not subject to, the registration requirements of the Securities Act and in compliance with any applicable securities laws of any state or other jurisdiction. No public offering of the securities is being made in the United States.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?