Ajankohtaista

Renor myi Aktialle Tikkurilan moderniksi toimistorakennukseksi kehittämänsä kohteen

0
(0)

Pontoksen portfolioyhtiö Renor on myynyt Tikkurilan Silkkitehdas-kaupunkikorttelissa sijaitsevan Konttori-toimistorakennuksen Aktia Toimitilakiinteistöille. Silkkitehdas-kortteli käyttää energianlähteenään maalämpöä ja sillä on LEED Gold -luokitus. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -luokitus on käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä.

”Renor on pitkäjänteisellä uudistus- ja peruskorjaustyöllä muuntanut Silkkitehtaan korttelin täysin. Tavoitteena on ollut luoda elinvoimainen ja ympäristöystävällinen kaupunkikeskus. Kehittämisen myötä Silkkitehtaan historiallinen kortteli aloittaa kokonaan uuden elämän – korttelin ympäristö on yhdistelmä työpaikkoja, asuntoja, kulttuurielämyksiä ja palveluja. Renor jatkaa korttelin muiden osien omistajana ja kehittäjänä. Aktian panostus on osoitus siitä, että olemme onnistuneet työssämme elämää sykkivän Tikkurilan sydämen eteen. Pontoksen kiinteistösijoittamisen tavoite on kehittää kiinteistöjä ympäristö- ja ihmislähtöisesti. Silkin hanke ilmentää tätä tavoitetta erinomaisesti ”, sanoo Päivi Tomula, Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja ja Renorin hallituksen varapuheenjohtaja.

Silkkitehdas on historiallinen ja näkyvä osa Tikkurilaa ja se sijaitsee Tikkurilan rautatieaseman vieressä. Silkkitehtaan aluesuunnitelmaan kuuluvat toimistotilojen lisäksi asuntoja, liike-, palvelu- ja ravintolatiloja sekä pysäköintilaitos. Renor aloitti silkkitehtaan uudistamisen vuonna 2017, kun se käynnisti Konttorin peruskorjaustyöt. Toimistotilat avattiin käyttöön tammikuussa 2019 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat asuntoihin tammikuussa 2020.

”Kohde on muokattu pitkän historian omaavasta teollisuuskiinteistöstä moderniksi, nykyajan toimistotilatilavaatimuksia vastaavaksi toimitilaksi, jossa myös energiaratkaisu on mietitty tulevaisuutta silmällä pitäen. Silkkitehtaan kortteli, jossa kohde sijaitsee, on saamassa kokonaan uutta eloa myyjän tekemän kiinteistökehittämisen myötä”, toteaa Jukka Sjösten, Aktian salkunhoitaja.

Konttori-rakennus on täyteen vuokrattu ja päävuokralaisina ovat Vantaan kaupungin Kasvatuksen ja oppimisen sekä Kaupunkikulttuurin toimialojen lisäksi Oikeusministeriön hallinnonalaan kuuluva Tuomioistuinvirasto. Muita vuokralaisia on yhteensä seitsemän.

Lisätietoja:

Päivi Tomula

Kiinteistösijoitusjohtaja

paivi.tomula@pontos.fi

+358 (0)40 643 2809

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?