Ajankohtaista

Tekoälyyn perustuva energianhallintajärjestelmä R8 Technologies sai päätökseen 900 000 euron rahoituskierroksen

Tekoälyyn perustuva energianhallintajärjestelmä R8 Technologies sai päätökseen 900 000 euron rahoituskierroksen
R8techin toimitusjohtaja Siim Täkker
0
(0)

Pontoksen portfolioyhtiö R8 Technologies (R8tech) sai päätökseen 900 000 euron rahoituskierroksen Virossa. R8tech tarjoaa kiinteistön energianhallintajärjestelmään verkkopohjaisen lisäosan, joka optimoi lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien hallintaa kaupallisissa kiinteistöissä automaattisesti. Teknologian käyttö säästää keskimäärin noin 10–20 prosenttia energiaa sisäilman laatua heikentämättä. Se vähentää merkittävästi myös hiilidioksidipäästöjä.

Teknologia valvoo ja optimoi jatkuvasti sisäilmaa, havaitsee järjestelmävikoja ja hallinnoi kiinteistönhoitoyhtiön tehtäviä. Yhtiön teknologialla on säästetty 25 000 neliömetrin kokoisessa toimistorakennuksessa Tallinnassa neljän kuukauden aikana jopa 31,5 prosenttia energiaa ja vähennetty 225 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Pontos uskoo yhtiön rooliin kiinteistöalan muutoksen vauhdittajana. ”Pontos on tukenut R8tech:iä monta vuotta, ja näemme uudet investoinnit vahvana uskona yhtiön jatkuvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Uskomme vahvasti rakennus- ja kiinteistöalan digitalisaatioon, josta R8tech on yksi hyvä esimerkki. Teknologian avulla voimme merkittävästi vähentää kiinteistöjen osuutta hiilidioksipäästöistä”, Pontoksen Investment Associate Tor-Oskar Karlberg kommentoi. Pontos omistaa yhtiöstä 23 prosenttia.

Yhtiön teknologia on tällä hetkellä käytössä yli 500 000 neliömetrin kokoisella alueella esimerkiksi kauppakeskus Redissä Suomessa sekä Viru Keskuksessa Virossa. Yhtiö arvioi alueen kolminkertaistuvan vuonna 2021. ”Euroopan komission mukaan EU:ssa on yli 5 miljardia neliömetriä liikerakennuksia, jotka käyttävät liikaa energiaa, mutta eivät saavuta optimaalista sisäilmaa järjestelmien monimutkaisuuden vuoksi. R8tech on osoittanut, että sillä on huomattava vaikutus energiatehokkuuteen teknologian käyttöönoton jälkeen”, R8techin toimitusjohtaja Siim Täkker (kuvassa) sanoo.

 

Lisätietoja:

Tor-Oskar Karlberg

tor-oskar.karlberg@pontos.fi

+358 50 910 6416

Siim Täkker

siim.takker@r8tech.io

+372 5615 0060

 

Pontos Group on suomalainen perheyhtiö, joka sijoittaa kiinteistöihin, kiinteistökehittämiseen, kiinteistöalan digitalisaatioon, kasvuyrityksiin ja pääomarahastoihin. Yhtiö on aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut portfolioyhtiöidensä jatkuvaan kehittämiseen. Se sijoittaa kiinteistöihin ja yhtiöihin Suomessa ja lähialueilla sekä pääomarahastoihin globaalisti. Pontoksen tavoite on lisätä sijoituksia kiinteistöalan digitalisaatioon ja kiinteistöjen elinkaaren kehittämiseen aina rakentamisesta kiinteistöjen käyttämiseen.Yhtiö pyrkii siten kehittämään kaupunkeja ja asuinkeskuksia ihmisten ja ympäristön kannalta kestävästi. Lisätietoja: https://www.pontos.fi

R8 Technologies keskittyy vähentämään energiankulutusta kaupallisissa kiinteistöissä sisäilman laatua heikentämättä. Yhtiö on PropTech Finlandin, UK PropTechin ja GreenTech Alliancen jäsen. Yhtiö toimii 12 eri maassa eri puolilla EU:ta, muun muassa Portugalissa, Suomessa, Itävallassa, Alankomaissa ja Puolassa. Yhtiön päämaja sijaitsee Tallinnassa, Virossa. Sen asiakkaita ovat esimerkiksi WeWork, CBRE, EDP, Sokotel ja EFTen Capital. Vuonna 2019 R8tech palkittiin Ramboll Bright Ideas Challenge -kilpailun voittajana. Vuonna 2020 Wealth&Finance International palkitsi R8techin Best Building Energy Efficiency Solution -ratkaisun. Lisätietoja: https://r8tech.io.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?