Ajankohtaista

Pontoksen portfolioyhtiö LAK käynnistää Suomen suurimman hotellihankkeen rakennustyöt Helsinki-Vantaan lentoasemalla 

Pontoksen portfolioyhtiö LAK käynnistää Suomen suurimman hotellihankkeen rakennustyöt Helsinki-Vantaan lentoasemalla 
Havainnekuva hotellin kattokerrokseen tulevasta, kaikille vierailijoille avoimesta Sky Barista / KUVA: SARC
0
(0)

Pontoksen portfolioyhtiö LAK Real Estate Oy (LAK) on käynnistänyt Suomen suurimman hotellikokonaisuuden rakentamisen. Vuonna 2024 Helsinki-Vantaan lentoasemalla avautuva 13-kerroksinen hotelli tulee toimimaan terminaali 2:n yhteydessä. Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021. Yli 700 huoneen hotellikokonaisuutta operoi Nordic Choice Hotels.

Hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. Hotelli sijaitsee lentokentän ytimessä, ja siitä on suora sisäyhteys terminaali 2:n lisäksi lentokentän juna-asemalle.

Hanke täydentää erinomaisesti Pontoksen pyrkimyksiä edistää kestävien ja elinvoimaisten kaupunkien kehitystä. ”LAK on tehnyt hienoa työtä Aviapoliksen alueen ja uuden elinvoimaisen lentokenttäkaupungin kehittämisessä. Hotelli on saumaton osa Avia City -kokonaisuutta, joka yhdistää luonnon, kaupunkilaiselämän ja lentokentän tiiviiksi ja ainutlaatuiseksi keskittymäksi. Tämä palvelee niin alueen asukkaita kuin yrityksiäkin ja siivittää alueen kilpailukykyä myös kansainvälisesti”, kertoo Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja ja LAK:n hallituksen jäsen Päivi Tomula.

Kuva Pontoksen kiinteistösijoitusjohtajasta Päivi Tomulasta
Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja Päivi Tomula

Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta.

”On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä”, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

LAK:n omistajia ovat Pontoksen lisäksi NREP ja Finavia.

 

Kuvia: Päivi Tomula sekä SARC:n havainnekuvat hankkeesta. SARC:n kuvien käytössä maininta ”Kuva: SARC”

Pontos Group on suomalainen perheyhtiö, joka sijoittaa kiinteistöihin, kiinteistökehittämiseen, kiinteistöalan digitalisaatioon, kasvuyrityksiin ja pääomarahastoihin. Yhtiö on aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut portfolioyhtiöidensä jatkuvaan kehittämiseen. Se sijoittaa kiinteistöihin ja yhtiöihin Suomessa ja lähialueilla sekä pääomarahastoihin globaalisti. Pontoksen tavoite on lisätä sijoituksia kiinteistöalan digitalisaatioon ja kiinteistöjen elinkaaren kehittämiseen aina rakentamisesta kiinteistöjen käyttämiseen. Yhtiö pyrkii siten kehittämään kaupunkeja ja asuinkeskuksia ihmisten ja ympäristön kannalta kestävästi. Lisätietoja: www.pontos.fi.

LAK Real Estate on lentoasemaympäristössä toimiva kiinteistökehitysyhtiö, joka omistaa, hallinnoi ja vuokraa Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella sijaitsevia toimi- ja logistiikkatiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin. LAK tunnetaan myös vahvasta kehitystoiminnastaan sekä lentokentällä että Aviapolis-alueella. Yhtiön omistajia ovat NREPin hallinnoima kiinteistösijoitusrahasto, sijoitusyhtiö Pontos ja lentoasemayhtiö Finavia Oyj.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Lisätietoja

Tomula Päivi

Päivi Tomula

Kiinteistösijoitusjohtaja

+358 40 643 2809