Ajankohtaista

Pontoksen portfolioyhtiö AVIA Real Estate investoi 34 miljoonaa euroa DHL:n logistiikkakeskukseen Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella

2
(1)

Pontoksen portfolioyhtiö, kiinteistökehitysyhtiö AVIA Real Estate tekee Helsinki-Vantaan lentokenttäalueelle 34 miljoonan euron logistiikkainvestoinnin DHL Expressin logistiikkakeskukseen. Uusi logistiikkakeskus toimii Suomen päälajittelukeskuksena osana globaalia DHL Express -pikakuljetusverkostoa. Sen kautta tulevat kulkemaan kaikki Suomen saapuvat ja lähtevät Express-lähetykset. Logistiikkakeskuksessa tulee työskentelemään noin 150 henkilöä, ja määrän odotetaan kasvavan useilla kymmenillä tulevaisuudessa.

Pontokselle yhtiön investointi on osoitus sen sitoutumisesta strategiaansa Aviapoliksen alueen pitkäjänteisenä kehittäjänä. Kestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja terminaali tullaan rakentamaan LEED Gold -sertifikaatin kriteereiden mukaisesti. Tilojen pääasiallinen lämmitys on maalämpö ja katolle rakennetaan aurinkovoimajärjestelmä, mikä tekee terminaalista lähes kokonaan energiaomavaraisen.

“Olemme tyytyväisiä, että AVIA Real Estate voi toimia tärkeänä linkkinä koko Suomen viennin ja tuonnin kilpailukykyä edistävässä hankkeessa. Lentopikakuljetusten kasvu edellyttää lisääntyneen verkkokaupan myötä uusia logistiikkatiloja, joissa on huomioitu myös kestävyys. Kansainvälisiin ympäristö- ja päästötavoitteisiin vastaava keskus lisää samalla myös Aviapoliksen alueen houkuttelevuutta Suomen liikekeskuksena. Tämä jatkaa sitä pitkäjänteistä työtä, jota yhtiö on tehnyt lentokenttäalueella”, kommentoi Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja Päivi Tomula.

Tietokoneella luotu ilmakuva DHL Express -terminaalista Helsinki-Vantaan lentoaseman sydämessä
Helsinki-Vantaan lentoaseman sydämessä sijaitsevan terminaalin kautta kulkevat kaikki saapuvat ja lähtevät DHL Express -toimitukset.

AVIA Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen on iloinen merkittävästä investoinnista. “Olemme strategiassamme sitoutuneet lentokenttäalueen pitkäjänteiseen kehittämiseen, ja meille on tärkeätä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivat nykyaikaiset tilat”, hän kommentoi.

Yli kahden jalkapallokentän kokoisen (n. 16 000 brm²) logistiikkakeskuksen rakentamisen arvioidaan alkavan maaliskuun alussa 2024. Rakennus luovutetaan DHL:lle loppukesällä 2025.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Lisätietoja

Tomula Päivi

Päivi Tomula

Kiinteistösijoitusjohtaja

+358 40 643 2809