Ajankohtaista

Suomen suurin hotelli on valmistunut –portfolioyhtiömme AVIA Real Estate luovutti kokonaisuuden operaattorille

Suomen suurin hotelli on valmistunut –portfolioyhtiömme AVIA Real Estate luovutti kokonaisuuden operaattorille
Suomen suurin hotelli sijaitsee Helsinki-vantaan lentoterminaalin yhteydessä
0
(0)

Pontoksen portfolioyhtiön AVIA Real Estaten omistama ja kehittämä, Helsinki-Vantaan lentoterminaalin yhteyteen rakennettu Suomen suurin hotellikokonaisuus on valmistunut ja luovutettu operaattori Strawberrylle. Asiakkaille hotelli avasi ovensa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. 13-kerroksisessa, yli 700 huoneen hotellissa on suora sisäyhteys terminaali 2:n sekä juna-asemalle. Rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2021.

Uusi hotellikokonaisuus vahvistaa alueen asemaa kansainvälisen matkailun ja yritystoiminnan solmukohtana ja on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia. Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -ympäristösertifikaattia ja rakentamisen työmaajätteen hyödyntämisaste on yli 75 prosenttia.

“Hotellin valmistuminen on virstanpylväs, josta olemme erittäin ylpeitä. AVIA Real Estaten tiimi on tehnyt sinnikästä työtä lentokenttäkaupungin kehittämiseksi edelleen. Olemme tyytyväisiä siihen, että vaikka projektin aloitus viivästyi koronan takia ja Euroopassa on nähty kriisejä matkan varrella, hotelli on nyt valmis ja avaa ovensa asiakkaille aikataulussa. Nyt hanke siirtyy täysin uuteen vaiheeseen, kun hotelli avasi toimintansa yleisölle”, sanoo Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja ja AVIA Real Estaten hallituksen puheenjohtaja Päivi Tomula.

Hotellikokonaisuus on alueen toiseksi suurin investointi heti terminaali 2:n jälkeen. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto SARC ja rakennusurakoitsijana toimi Skanska. Operaattori Strawberryllä on pohjoismaissa ja Baltiassa 240 hotellia – Suomessa yhtiö omistaa Kämp Groupin ja operoi Clarion-hotelleja.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Lisätietoja

Tomula Päivi

Päivi Tomula

Kiinteistösijoitusjohtaja

+358 40 643 2809