Blogi

Maalämpö: tulevaisuuden voimavara Portugalin Ombria Resortissa

0
(0)

”Maa- ja kallioperään varastoituneen energian hyödyntäminen on keino tuottaa uusiutuvaa energiaa ja samalla tukea kestävää kehitystä. Olemme päättäneet investoida Portugalissa Algarven ytimessä sijaitsevassa Ombria Resortissa sekä maalämpöön että aurinkoenergiaan”, kirjoittaa Ombrian tekninen johtaja Ville Tallbacka.

Ainutlaatuinen porakaivoihin ja aurinkokeräimiin perustuva järjestelmämme toimii hyödyntämällä maansisäistä energiaa lämpöpumppujen avulla  lähes ilman ympäristövaikutuksia. Se tarjoaa meille ja asiakkaillemme puhtaan ja ympärivuorokautisesti toimivan, riskittömän uusiutuvan energian lähteen.

Maalämmön ja aurinkoenergian käytöllä on huomattavia hyötyjä: järjestelmän käyttö vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä, tarjoaa riskittömän yhteisöllisen ratkaisun ja myös alhaisemmat energiakustannukset Ombrian omistajille.

Tekninen johtaja Ville Tallbacka

Näin järjestelmä toimii

Talvella järjestelmä kuljettaa porakaivoista maahan varastoitunutta lämpöä vierashuoneisiin, asuntoihin ja huviloihin hyödyntämällä korkean hyötysuhteen omaavia vaihtosuuntaisia lämpöpumppuja. Kesällä sama järjestelmä viilentää kiinteistöjä johtamalla lämpöä maahan. Kyseistä uusiutuvaa energiaa käytetään sisätilojen ilmastointiin, lämpimän käyttöveden tuottamiseen sekä uima-altaiden lämmittämiseen.

Tavoitteena 70-prosenttinen uusiutuvan energian käyttö

Investointi Euroopan Komission 2030 -ilmastotavoitteisiin, joissa tähdätään 27 prosenttia parempaan energiatehokkuuteen ja uusiutuvien energialähteiden käyttöön sekä 40 prosenttia alhaisempiin kasvihuonekaasupäästöihin.

Ombria Resortin maalämpö- ja aurinkokeräinjärjestelmällä on 2,5 MW:n lämmityskapasiteetti ja 1,3 MW:n viilennyskapasiteetti. Se edustaa kokonsa puolesta ainutlaatuista ja innovatiivista hanketta maalämpöpumppujen käytössä Portugalissa.

 

Ville Tallbacka

Tekninen johtaja
Ombria Resort

Lue lisää maansisäisestä energiasta Ombria Resortissa (EN)

Lue lisää Ombria Resortin sitoumuksesta paikalliseen yhteisöön (EN)

Ombria Resortista

Keväällä 2023 avautuva Ombria Resort on edelläkävijä uudenlaisessa kestävään kehitykseen perustuvassa matkailun kehittämisessä. Hankkeen keskiössä ovat erityisesti ympäristöystävällisyys ja paikallisten voimavarojen tukeminen. Pontoksen kehittämä Ombria kattaa:

  • Ombria Resortin 5 tähden Viceroy ja Viceroy-asuntoja sisältäen kylpylän, terveys- ja fitness-tilat, useita ravintoloita ja baareja, lasten tilat, konferenssikeskuksen ja 6 uima-allasta Viceroy Hotels & Resortsin ylläpitämänä.
  • Kolme kiinteistökehitysvaihetta asuin- ja sijoitusyksiköissä, jotka sisältävät muun muassa luksushuviloita, kaupunkiasuntoja, paritaloja ja huoneistoja.
  • 18 reiän golfkentän, jonka on suunnitellut Jorge Santanada Silva sekä klubitalon.
  • Tiloja vapaa-ajan ja viihdekäyttöön, kuten alueita luomuviljelyyn ja hunajan korjuuseen, tähtitieteellisen observatorion, lämmitettyjä uima-altaita, pääsyn läheiselle rantaklubille, luontopolkuja ja vuoripyöräilyreittejä.

Mitä pidit artikkelista?

Olemme pahoillamme, ettet pitänyt artikkelistamme.

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?

Haluatko kertoa, miten voisimme parantaa artikkeleitamme jatkossa?