Kiinteistöt – kasvavien alueiden kehittämistä

Sijoitamme pitkäjänteisesti kiinteistöihin Suomessa ja lähialueilla.

Pontoksen kiinteistöomistukset painottuvat tällä hetkellä pääosin Suomeen ja Baltiaan. Kiinteistöihimme kuuluu kuitenkin myös kestävä aluekehityshanke Portugalin Algarvessa. Jatkossa panostamme edelleen vahvasti Suomeen ja Baltiaan.

Kiinteistösijoituksiimme kuuluvat:

    • suorat kiinteistösijoitukset Suomessa ja Baltiassa
    • sijoitukset Suomessa ja Baltiassa toimiviin kiinteistösijoitus- ja kiinteistökehitysyhtiöihin.

Kiinteistöportfoliomme

LAK Real Estate

LAK Real Estate

LAK Real Estate Oy on kiinteistöyhtiö, jonka kiinteistöportfolion koko on yhteensä yli 136 000 neliömetriä. Yhtiön omistuksiin kuuluvat muun muassa lentokentällä sijaitsevat Hilton-hotelli sekä WTC-toimistotalo. Lisäksi LAK on merkittävä maanomistaja Aviapoliksen alueella.

LAK.FI

Viru Keskus

Viru Keskus

Viru Keskus, Viron merkittävin ostos- ja viihdekeskus, sijaitsee Tallinnan sydämessä, vanhan kaupungin kyljessä. Vuonna 2015 Viru Keskus palkittiin hopeisella LEED-sertifikaatilla (Leadership in Energy and Environmental Design).

Viru Keskus avattiin vuonna 2004, ja remontoitiin uuteen uskoon kymmenen vuotta myöhemmin. Vuosittainen vierailijamäärä on noin 16 miljoonaa kävijää ja liikevaihto noin 142 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä keskuksessa toimii yli 90 liikettä.

virukeskus.com

Ombria Resort

Ombria Resort

Ombria Resort on Pontoksen moderni ja kestävä aluekehityshanke aidon Algarven sisämaassa Portugalissa. Se sijaitsee luonnonkauniilla, rauhallisella alueella keskellä vihreitä kukkuloita, jokia ja vehmaita korkkipuita ja tammia. Ombria Resortin pinta-ala on 153 hehtaaria, ja alueelle rakennetaan korkeatasoinen viiden tähden ’Viceroy at Ombria Resort’ -hotelli, asuntoja sekä golfkenttä, ja siellä tulee olemaan runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

OMBRIA.COM

Renor

Renor

Renor on suomalainen kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa, rakentaa ja vuokraa kaupallisia tiloja. Yhtiö tarjoaa asiakkaille ainutkertaisia toimitiloja ja uusia palveluita historiallisissa kiinteistöissä, joita se muuntaa eloisiksi kaupunkikortteleiksi. Renor on valmis investoimaan muiden rahoittajien kanssa kiinteistöihin ja portfolioihin sekä antamaan asiantuntemustaan kohdekiinteistöjen kehittämiseen ja hallinnointiin.

renor.fi

Sokos Hotel Viru

Sokos Hotel Viru

Tallinnan keskustassa sijaitseva legendaarinen Original Sokos Hotel Viru tarjoaa upeat näkymät yli kattojen sekä kaupungin monipuolisimman hotellihuonevalikoiman.

Viru-hotellin yhteydessä oleva Solo Sokos Hotel Estoria on ainoa Viron design- ja tarinahotelli. Jokainen hotellihuone kertoo oman jännittävän ja uskomattoman tarinansa Virosta, ja asiakaspalautteen perusteella hotelli kuuluu Viron viiden parhaan hotellin joukkoon. Hotelleja yhdistää Viru Conference Center, jossa on kokoustiloja jopa 1.100 ihmiselle. Useat ravintolat, Viru Keskus -ostoskeskus ja KGB-museo tekevät rakennuskompleksista vierailun arvoisen kohteen. Molemmat hotellit kuuluvat Sokos Hotels -ketjuun, joka on yksi Suomen suurimmista ja tunnetuimmista hotelliketjuista. Sokos Hotelsilla on yhteensä yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa.

sokoshotels.fi

viru.ee

ReLog kiinteistöportfolio

ReLog kiinteistöportfolio

Pontos omistaa ReLog kiinteistöportfolion, joka käsittää eri puolilla Suomea sijaitsevia logistiikka-, varasto- ja kaupan kohteita, joiden vuokrattava kokonaispinta-ala on 95 500 m2.

Aiemmat sijoitukset

RYO

RYO

RYO on Aukštaitijan alueen johtava ostoskeskus, joka sijaitsee Liettuan viidenneksi suurimmassa kaupungissa, Panevėžysissa. Tammikuussa 2015 päättyneiden peruskorjaus- ja laajennustöiden jälkeen ostoskeskuksen vuokrattava pinta-ala on nyt 24 000 m2. Ajanmukaistetussa ja modernissa ostos- ja vapaa-ajan keskuksessa on aiempaa enemmän muotiliikkeitä ja ravintoloita. Niihin kuuluvia kansainvälisiä ja paikallisia brändejä ovat mm. H&M, Lindex, New Yorker, Takko, Camel Active, Deichmann, Rimi, KFC ja Apranga. RYO valittiin Baltian maiden parhaaksi kauppakeskukseksi 2016.

ryo.lt

Irtautuminen 11/2018