Pitkäjänteinen omistaja – Pääomia tulevaisuuden toimialoihin

Pontos sijoittaa vastuullisesti ja uskoo pitkäjänteiseen yhteistyöhön yritystoiminnan peruspilarina.

Sijoitamme laaja-alaisesti tulevaisuuden toimialoihin ja toimimme joustavasti, mukautuen kohdeyrityksen toimialaan ja tarpeisiin.

  • Ei toimialarajoituksia
  • Tavoitteellinen sijoituskoko 5-20 M€
  • Enemmistö- ja vähemmistöosakkuudet mahdollisia
  • Mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhtiön kehittämiseen – tyypillisesti hallitustyön kautta.

Yritysportfoliomme

Ruut8

Ruut8

Ruut8 on teknologiayritys, jonka tavoitteena on tarjota kiinteistöille entistä parempaa sisäilmaa ja säästöjä energiakustannuksissa.

Yhtiö on kehittänyt huipputeknologiaan perustuvan älykkään algorytmin, joka pyrkii etsimään optimaalisen ohjauspolun minimaalisella käyttäjän ohjauksella. Ohjauslogiikka perustuu rakennuksen historian, reaaliajan ja tulevaisuuden käyttäytymisdataan, missä on huomioitu sää ja energiamarkkinoiden heilahtelu. Ohjausjärjestelmän implementointi kiinteistöjen automaatiojärjestelmään on nopeaa, kitkatonta ja riskitöntä. Ruut8:n ohjausjärjestelmiä on otettu käyttöön esimerkiksi hotelleissa, toimistotiloissa ja kauppakeskuksissa.

r8tech.io

Hintsa Performance

Hintsa Performance

Hintsa on johtava hyvinvointiin ja suorituskyvyn parantamiseen liittyvien palveluiden tarjoaja. Sen tieteeseen perustuvat metodit terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimoinnista on todettu toimiviksi haastavimmissa liiketoiminnan ja urheilun ympäristöissä.

Sekä maailman johtavien yritysten toimitusjohtajat, johtoryhmät ja työntekijät, että Formula 1:sen maailmanmestarit luottavat Hintsan palveluihin matkallaan kohti parempaa elämää ja suorituskykyä. Jokaisen menestystarinan takana on yli sadan ammattilaisen tuki. Hintsan valmentajat, lääkärit ja ohjelmistokehittäjät työskentelevät maailmanlaajuisesti.

Hintsa.com

Valmet Automotive

Valmet Automotive

Valmet Automotive on johtava toimija autoteollisuuden suunnittelu- ja valmistuspalvelujen, akkujärjestelmien sekä avoautojen kattoratkaisujen alalla. Yhtiön erikoisosaamisalueita ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköisen liikenteen ratkaisut ja avoautot. Yhtiö työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Valmet Automotiven asiakasreferenssejä Suomen ajoneuvotuotannossa ovat muun muassa Mercedes-Benz ja Porsche.

valmet-automotive.com

Ficolo

Ficolo

Ficolo on Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut yhteistoiminta- ja pilvipalveluyritys, jonka 8 500 neliön datakeskus sijaitsee Ulvilassa. Yritys kasvaa voimakkaasti, ja sen tuoton arvioidaan tänä vuonna kaksinkertaistuvan noin 6,0 miljoonaan euroon. Ficolon asiakkaina on lähes sata SaaS-palveluiden, pilvipalveluiden, IT-palveluiden ja IoT-palveluiden tuottajaa, joilla on maailmanlaajuisesti yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä.

ficolo.com

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics (BpG) on genetiikka-alan yritys, jolla on toimipisteet Helsingissä, San Franciscossa ja Dubaissa. BpG:n tiimiin kuuluu kardiologeja, geenitutkijoita, bioinformaatikkoja, DNA-biologeja ja liiketoiminnan kehittäjiä, jotka tuottavat kattavaa ja korkealaatuista geneettistä diagnostiikkaa Next-Generation Sequencing -teknologialla (NGS). Blueprint tarjoaa ainutlaatuista geneettistä diagnostiikkaa ja huippulaatuista kliinistä tulkintaa nopeasti ja ennennäkemättömän kustannustehokkaasti. Innovaatiot mahdollistavat huippulaatuisen kliinisen analyysin ja tulkinnan 21 päivän kuluessa näytteen saapumisesta.

blueprintgenetics.com

Oplax Oy

Oplax Oy kuuluu Suomen johtaviin puisten kuormalavojen valmistajiin. Se tuottaa puisia kuormalavoja muun muassa paperi- ja terästeollisuudelle. Peruskierrätys- ja logistiikkapalveluita se tuottaa paperitehtaille ja leikkikenttävarusteiden valmistajille. Oplaxilla on kaksi tehdasta Pohjois-Suomessa. Vuonna 2014 Oplax aloitti tuotannon Pohjois-Venäjällä, Syktyvkarissa. Oplax valmistaa vuosittain noin 1 300 000 puista kuormalavaa ja pakkausta.

oplax.fi