Pitkäjänteinen omistaja – Pääomia tulevaisuuden toimialoihin

Pontos sijoittaa vastuullisesti ja uskoo pitkäjänteiseen yhteistyöhön yritystoiminnan peruspilarina.

Sijoitamme laaja-alaisesti tulevaisuuden toimialoihin ja toimimme joustavasti, mukautuen kohdeyrityksen toimialaan ja tarpeisiin.

  • Ei toimialarajoituksia
  • Tavoitteellinen sijoituskoko 5-20 M€
  • Enemmistö- ja vähemmistöosakkuudet mahdollisia
  • Mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhtiön kehittämiseen – tyypillisesti hallitustyön kautta.

Yritysportfoliomme

Valmet Automotive

Valmet Automotive

Valmet Automotive on johtava toimija autoteollisuuden suunnittelu- ja valmistuspalvelujen, akkujärjestelmien sekä avoautojen kattoratkaisujen alalla. Yhtiön erikoisosaamisalueita ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköisen liikenteen ratkaisut ja avoautot. Yhtiö työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Valmet Automotiven asiakasreferenssejä Suomen ajoneuvotuotannossa ovat muun muassa Mercedes-Benz ja Porsche.

Pontoksen omistusosuus vuonna 2017

valmet-automotive.com

Oplax Oy

Oplax Oy kuuluu Suomen johtaviin puisten kuormalavojen valmistajiin. Se tuottaa puisia kuormalavoja muun muassa paperi- ja terästeollisuudelle. Peruskierrätys- ja logistiikkapalveluita se tuottaa paperitehtaille ja leikkikenttävarusteiden valmistajille. Oplaxilla on kaksi tehdasta Pohjois-Suomessa. Vuonna 2014 Oplax aloitti tuotannon Pohjois-Venäjällä, Syktyvkarissa. Oplax valmistaa vuosittain noin 1 300 000 puista kuormalavaa ja pakkausta.

Pontoksen omistusosuus vuonna 2017

oplax.fi

Ficolo

Ficolo

Ficolo on Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut yhteistoiminta- ja pilvipalveluyritys, jonka 8 500 neliön datakeskus sijaitsee Ulvilassa. Yritys kasvaa voimakkaasti, ja sen tuoton arvioidaan tänä vuonna kaksinkertaistuvan noin 6,0 miljoonaan euroon. Ficolon asiakkaina on lähes sata SaaS-palveluiden, pilvipalveluiden, IT-palveluiden ja IoT-palveluiden tuottajaa, joilla on maailmanlaajuisesti yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä.

Pontoksen omistusosuus vuonna 2017

ficolo.com

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics (BpG) on genetiikka-alan yritys, jolla on toimipisteet Helsingissä, San Franciscossa ja Dubaissa. BpG:n tiimiin kuuluu kardiologeja, geenitutkijoita, bioinformaatikkoja, DNA-biologeja ja liiketoiminnan kehittäjiä, jotka tuottavat kattavaa ja korkealaatuista geneettistä diagnostiikkaa Next-Generation Sequencing -teknologialla (NGS). Blueprint tarjoaa ainutlaatuista geneettistä diagnostiikkaa ja huippulaatuista kliinistä tulkintaa nopeasti ja ennennäkemättömän kustannustehokkaasti. Innovaatiot mahdollistavat huippulaatuisen kliinisen analyysin ja tulkinnan 21 päivän kuluessa näytteen saapumisesta.

Pontoksen omistusosuus vuonna 2017

blueprintgenetics.com

Enfucell

Enfucell on teknologiayritys, joka on kehittänyt tulostettavan, ohuen, joustavan ja ympäristöystävällisen SoftBattery®-virtalähteen, jota voidaan käyttää esimerkiksi terveydenhuollon, urheilun tai logistiikan sovellusten langattomissa sensoreissa. Yrityksen liiketoimintamalli on lisenssipohjainen. Yritys on perustettu vuonna 2002, ja se työllistää noin 10 henkeä.

Pontoksen omistusosuus vuonna 2017

enfucell.com