Pitkäjänteinen omistaja – Pääomia rakennetun kannan koko elinkaareen

Sijoitamme pitkäjänteisesti yhtiöihin Suomessa ja lähialueilla.

Pontoksen pääomasijoitukset keskittyvät jatkossa rakennus- ja kiinteistöalaa digitalisoiviin ja uudistaviin yhtiöihin. Pyrimme digitalisoimaan kiinteistöjämme omistamiemme yhtiöiden avulla tai muiden digitaalisia palveluita tarjoavien toimijoiden kautta.

Pääomasijoituksiimme kuuluvat:

    • kasvu- ja startup-vaiheessa olevat kiinteistö- ja rakennusalan teknologiayhtiöt Euroopassa
    • teknologian avulla modernisoitavissa olevat kiinteistö- ja rakennusalan yhtiöt Suomessa ja Baltiassa.

Yritysportfoliomme

SRV

SRV

SRV Yhtiöt Oyj on yksi Suomen suurimmista rakennusliikkeistä. Yhtiö on rohkea rakennusalan uudistaja, joka toimii kaupunkien kehittäjänä sekä rakennuspalveluiden kokonaisvaltaisena tarjoajana. Sillä on vankka asema asunto-, toimitila- ja infrastruktuurirakentamisessa sekä energia- ja elinkaaripalveluissa. Yhtiön hankkeissa yhdistyvät laatu, energiatehokkuus sekä tulevaisuuden käyttötarpeiden monipuolinen huomioiminen.

Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja se on listattu Helsingin pörssiin. Se toimii kasvukeskuksissa Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 1 061 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi se työllistää hankkeissaan lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV:n hankkeita Suomessa ovat muun muassa Helsingin Kalasatamassa sijaitsevat Suomen korkeimmat asuintornitalot Loisto, Majakka ja Horisontti sekä vuoden ympäristörakenteeksi valittu puistokansi Bryga, Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva ainutlaatuinen puukortteli Wood City, Keravan keskusta-alue, Helsingin Munkkivuoren hybridikortteli sekä Tampereen kansi -elämysareena. Yhtiö on yksi Suomen suurimmista sairaalahankkeiden toteuttajista. Se on rakentanut useita monikäyttötiloiksi suunniteltuja kouluja, joissa on pyritty mahdollisimman pieneen energiankulutukseen ja terveelliseen sisäilmaan. Lisäksi SRV on ollut mukana toteuttamassa esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennusta.

srv.fi

R8 Technologies

R8 Technologies

R8 Technologies on teknologiayritys, jonka tavoitteena on vähentää kompleksisten rakennusten energiankulutusta sisäilman laatua heikentämättä.

Yhtiö on kehittänyt ohjelmiston, joka käyttää rakennusten lämpötila- ja ilmanvaihtotilastojen, sää- ja energiahintojen vaihteluiden aikaisempaa, nykyistä ja tulevaa ennustetta optimoidakseen rakennusten sisäilman lämpötilan ja ilmanvaihdon mahdollisimman pienillä energiakustannuksilla. Ohjelmisto on yhteydessä rakennuksen automaatiojärjestelmään, ja se vaatii hyvin vähän manuaalista ohjausta. Tämän nollariskisen ohjelmiston pääpaino on kauppakeskuksissa, toimistorakennuksissa ja hotelleissa.

r8tech.io

Hintsa Performance

Hintsa Performance

Hintsa on johtava hyvinvointiin ja suorituskyvyn parantamiseen liittyvien palveluiden tarjoaja. Sen tieteeseen perustuvat metodit terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimoinnista on todettu toimiviksi haastavimmissa liiketoiminnan ja urheilun ympäristöissä.

Sekä maailman johtavien yritysten toimitusjohtajat, johtoryhmät ja työntekijät, että Formula 1:sen maailmanmestarit luottavat Hintsan palveluihin matkallaan kohti parempaa elämää ja suorituskykyä. Jokaisen menestystarinan takana on yli sadan ammattilaisen tuki. Hintsan valmentajat, lääkärit ja ohjelmistokehittäjät työskentelevät maailmanlaajuisesti.

HINTSA.COM

Valmet Automotive

Valmet Automotive on johtava toimija autoteollisuuden suunnittelu- ja valmistuspalvelujen, akkujärjestelmien sekä avoautojen kattoratkaisujen alalla. Yhtiön erikoisosaamisalueita ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköisen liikenteen ratkaisut ja avoautot. Yhtiö työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Valmet Automotiven asiakasreferenssejä Suomen ajoneuvotuotannossa ovat muun muassa Mercedes-Benz ja Porsche.

valmet-automotive.com

Aiemmat sijoitukset

Ficolo

Ficolo on Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut datakeskusyhtiö. Yhtiö omistaa yhden Suomen suurimmista datakeskuksista, joka on rakennettu Ulvilaan maanalaisen kallioluolastoon, sekä vuonna 2018 hankitun datakeskuksen Tampereella. Ficolo suunnittelee parhaillaan merkittävää datakeskusta pääkaupunkiseudulle.

Ficololla on yli sata asiakasta kuudesta eri maasta ja näiden asiakkaiden palveluilla on yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Ficolon pääasiakasryhmiä ovat: IT-palveluiden tuottajat, Software as a service -palveluiden tuottajat ja pilvipalveluiden tuottajat.

Percent: 39,5 %

ficolo.com

Irtautuminen 7/2022

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics on suomalainen, maailmanlaajuisesti toimiva geenitestausyritys, joka haluaa parantaa harvinaissairauksien diagnostiikkaa tuomalla geenitestauksen tiiviimmäksi osaksi terveydenhuoltoa. Blueprint Geneticsin kilpailuetuja ovat testauksen laatu, läpinäkyvyys ja osaava palvelu. Yhtiö perustettiin Stanfordissa vuonna 2012 oman geenisekvensointiteknologian patentoinnin myötä (Os-Seq), mikä mahdollisti globaalin kasvun nopeasti kasvavalla geenitestausmarkkinalla. Tänä päivänä yritys toimii yli 40 maassa, joista suurimmat markkinat ovat Yhdysvallat, Kanada ja Pohjoismaat.

blueprintgenetics.com

Irtautuminen 1/2020