Pitkäjänteinen omistaja – Pääomia tulevaisuuden toimialoihin

Pontos sijoittaa vastuullisesti ja uskoo pitkäjänteiseen yhteistyöhön yritystoiminnan peruspilarina.

Sijoitamme laaja-alaisesti tulevaisuuden toimialoihin ja toimimme joustavasti, mukautuen kohdeyrityksen toimialaan ja tarpeisiin.

  • Ei toimialarajoituksia
  • Tavoitteellinen sijoituskoko 5-20 M€
  • Enemmistö- ja vähemmistöosakkuudet mahdollisia
  • Mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhtiön kehittämiseen – tyypillisesti hallitustyön kautta.

Yritysportfoliomme

R8tech

R8tech

R8tech on teknologiayritys, jonka tavoitteena on vähentää kompleksisten rakennusten energiankulutusta, parantaen samalla niiden sisäilmaa.
Yhtiö on kehittänyt ohjelmiston, joka käyttää rakennusten lämpötila- ja ilmanvaihtotilastojen, sää- ja energiahintojen vaihteluiden aikaisempaa, nykyistä ja tulevaa ennustetta optimoidakseen rakennusten sisäilman lämpötilan ja ilmanvaihdon mahdollisimman pienillä energiakustannuksilla. Ohjelmisto on yhteydessä rakennuksen automaatiojärjestelmään, ja se vaatii hyvin vähän manuaalista ohjausta. Tämän nollariskisen ohjelmiston pääpaino on kauppakeskuksissa, toimistorakennuksissa ja hotelleissa.

r8tech.io

Hintsa Performance

Hintsa Performance

Hintsa on johtava hyvinvointiin ja suorituskyvyn parantamiseen liittyvien palveluiden tarjoaja. Sen tieteeseen perustuvat metodit terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimoinnista on todettu toimiviksi haastavimmissa liiketoiminnan ja urheilun ympäristöissä.

Sekä maailman johtavien yritysten toimitusjohtajat, johtoryhmät ja työntekijät, että Formula 1:sen maailmanmestarit luottavat Hintsan palveluihin matkallaan kohti parempaa elämää ja suorituskykyä. Jokaisen menestystarinan takana on yli sadan ammattilaisen tuki. Hintsan valmentajat, lääkärit ja ohjelmistokehittäjät työskentelevät maailmanlaajuisesti.

Hintsa.com

Valmet Automotive

Valmet Automotive

Valmet Automotive on johtava toimija autoteollisuuden suunnittelu- ja valmistuspalvelujen, akkujärjestelmien sekä avoautojen kattoratkaisujen alalla. Yhtiön erikoisosaamisalueita ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköisen liikenteen ratkaisut ja avoautot. Yhtiö työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Valmet Automotiven asiakasreferenssejä Suomen ajoneuvotuotannossa ovat muun muassa Mercedes-Benz ja Porsche.

valmet-automotive.com

Ficolo

Ficolo

Ficolo on Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut datakeskusyhtiö. Yhtiö omistaa yhden Suomen suurimmista datakeskuksista, joka on rakennettu Ulvilaan maanalaisen kallioluolastoon, sekä vuonna 2018 hankitun datakeskuksen Tampereella. Ficolo suunnittelee parhaillaan merkittävää datakeskusta pääkaupunkiseudulle.

Ficololla on yli sata asiakasta kuudesta eri maasta ja näiden asiakkaiden palveluilla on yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Ficolon pääasiakasryhmiä ovat: IT-palveluiden tuottajat, Software as a service -palveluiden tuottajat ja pilvipalveluiden tuottajat.

ficolo.com

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics on suomalainen, maailmanlaajuisesti toimiva geenitestausyritys, joka haluaa parantaa harvinaissairauksien diagnostiikkaa tuomalla geenitestauksen tiiviimmäksi osaksi terveydenhuoltoa. Blueprint Geneticsin kilpailuetuja ovat testauksen laatu, läpinäkyvyys ja osaava palvelu. Yhtiö perustettiin Stanfordissa vuonna 2012 oman geenisekvensointiteknologian patentoinnin myötä (Os-Seq), mikä mahdollisti globaalin kasvun nopeasti kasvavalla geenitestausmarkkinalla. Tänä päivänä yritys toimii yli 40 maassa, joista suurimmat markkinat ovat Yhdysvallat, Kanada ja Pohjoismaat.

blueprintgenetics.com

Oplax

Oplax Oy kuuluu Suomen johtaviin puisten kuormalavojen valmistajiin. Se tuottaa puisia kuormalavoja muun muassa paperi- ja terästeollisuudelle. Peruskierrätys- ja logistiikkapalveluita se tuottaa paperitehtaille ja leikkikenttävarusteiden valmistajille. Oplaxilla on kaksi tehdasta Pohjois-Suomessa. Vuonna 2014 Oplax aloitti tuotannon Pohjois-Venäjällä, Syktyvkarissa. Oplax valmistaa vuosittain noin 1 300 000 puista kuormalavaa ja pakkausta.

oplax.fi