Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Pontoksen viestintä-, markkinointi- ja vierailijarekisteriin kerätään ja miten niitä käsitellään.

Tietosuojasi on meille tärkeä. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä seuraavassa kappaleessa kuvattuihin yhteystietoihin.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit olla tarvittaessa yhteydessä?

REKISTERINPITÄJÄ: Pontos Oy
OSOITE: Aleksanterinkatu 46 A, 00100 Helsinki
PUHELIN: +358 45 343 4004
E-MAIL: pontosgroup@pontos.fi

Mitä henkilötietoja käsitellään ja miksi?

Käsittelemme seuraavia sinulta saamiamme henkilötietoja:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Suostumus henkilötietojen käsittelyyn

Tapahtumiin osallistuvilta henkilöiltä keräämme lisäksi seuraavia tietoja:

  • Puhelinnumero
  • Tieto ruoka-aineallergioista
  • Tieto siitä, tilasitko samalla uutiskirjeen

Uutiskirjeen tilaajien tietoihin tallentuu lisäksi tilauslomakkeen kieli.

Henkilötietoja käytämme Pontoksen viestintä­än sekä kampanjointi- ja markkinointitoimenpiteisiin.

Tapahtumiin osallistujien tietoja käytämme lisäksi matka-, majoitus-, ruoka- ja turvallisuusjärjestelyihin.

Käsitellyt henkilötiedot on kerätty sinulta itseltäsi, ja käsittelemme niitä antamasi suostumuksen perusteella. Tapahtuman päätyttyä osallistujien tietojen käsittelyä voidaan jatkaa kampanjointi- ja markkinointitarkoituksiin, mikäli vierailija on antanut tähän suostumuksensa.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Pontoksen viestintäosasto. Lisäksi henkilötietoja voivat käsitellä Pontoksen nettisivujen ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme yhdysvaltalaista MailChimp-sähköpostipalvelua. Lisäksi henkilötietoja saatetaan käsitellä ja säilyttää Microsoftin Office 365 -palvelussa. Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että MailChimp ja Microsoft ovat liittyneet mukaan EU-komission hyväksymään Privacy Shield-järjestelyyn. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä ja Microsoftin tietosuojakäytännöistä täältä.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään enintään siihen asti, kunnes peruutat suostumuksesi niiden käsittelyyn. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa peruuttamista koskevan pyynnön vastaanottamisesta. Tämän pyynnön voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pontosgroup@pontos.fi.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa pyytää meitä:

  • vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, sekä pyytämään niistä kopion
  • korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötietosi
  • poistamaan henkilötietosi
  • rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä

Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjeen klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä. Muut tässä kohdassa tarkoitetut pyynnöt ja henkilötietojen käsittelyä koskevan suostumuksen peruuttamisen voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen pontosgroup@pontos.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen pyyntösi perusteella tekemäämme ratkaisuun tai olet sitä mieltä, että tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön tai käyttämiemme tietojärjestelmiemme muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 5.10.2020.