Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Pontoksen viestintä-, markkinointi- ja vierailijarekisteriin kerätään ja miten niitä käsitellään.

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä seuraavassa kappaleessa kuvattuihin yhteystietoihin.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit olla tarvittaessa yhteydessä?

REKISTERINPITÄJÄ: Pontos Oy
OSOITE: Aleksanterinkatu 46 A, 00100 Helsinki
PUHELIN: +358 45 343 4004
E-MAIL: pontosgroup@pontos.fi

Mitä henkilötietoja käsitellään ja miksi?

Käsittelemme seuraavia sinulta saamiamme henkilötietoja:

 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Organisaatio ja työnimike
 • Mahdollinen suora kirjeenvaihto Pontoksen kanssa (esimerkiksi palaute)
 • Mahdollinen suostumus henkilötietojen käsittelyyn (jos käsittely perustuu suostumukseen).

Lisäksi käsittelemme seuraavia henkilötietoja automaattisesti verkkosivustomme kautta:

 • IP-osoite;
 • Laitteen tyyppi ja malli (tietokone, puhelin tai tabletti);
 • Käyttöjärjestelmä;
 • Käyntiaika;
 • Selaimen tyyppi ja versio;
 • Verkkosivuston käyttöön liittyvät metatiedot;
  evästetiedot, seurantalaitteet ja laitetunnisteet.

Lisäksi voimme kerätä tapahtumiemme osallistujilta seuraavia tietoja:

 • Puhelinnumero
 • Tiedot ruoka-aineallergioista

Henkilötietoja käytetään Pontoksen viestintään sekä kampanjointi- ja markkinointitoimintaan. Verkkosivustomme analytiikkatietoja voidaan käyttää myös trendien havaitsemiseen ja laadun parantamiseen.

Lisäksi käytämme tapahtumiemme osallistujien tietoja matka-, majoitus-, ruoka- ja turvallisuusjärjestelyihin. Tapahtuman päätyttyä osallistujien tietojen käsittelyä voidaan jatkaa kampanjointi- ja markkinointitarkoituksiin.

Käsittelemme markkinointiin ja analytiikkaan liittyviä henkilötietoja yleensä oikeutettujen etujemme perusteella.

Tietyissä tapauksissa sinua saatetaan pyytää antamaan suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn. Tällaisessa tapauksessa käsittelyn oikeusperusteena on suostumuksesi. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Pontoksen viestintäosasto. Lisäksi henkilötietoja voivat käsitellä Pontoksen nettisivujen ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Kun käytämme Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitsevia palveluntarjoajia, ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietojasi suojataan riittävästi niillä lainkäyttöalueilla, joilla niitä käsitellään. Tarjoamme riittävän suojan henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin verkkosivujen palveluntarjoajiemme kanssa tekemillämme sopimuksilla, jotka perustuvat vakiosopimuslausekkeisiin, ja muilla asianmukaisilla suojatoimilla, kuten tapauskohtaisilla siirtoriskinarvioinneilla ja käyttämällä teknisiä suojatoimia, kuten salausta. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä ja Microsoftin tietosuojakäytännöistä täältä.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Pontos ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin on laillisesti sallittua ja tarpeellista niiden tarkoitusten kannalta, joita varten henkilötietojasi käsitellään. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta ja käsittelyn tarkoituksista.

Jos käsittely perustuu suostumukseesi ja peruutat suostumuksesi, henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa peruutuspyynnön vastaanottamisesta. Voit tehdä tämän pyynnön lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pontosgroup@pontos.fi.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa:

 • saada vahvistuksen siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, ja pyytää kopiota niistä
 • korjata virheelliset henkilötiedot
 • poistaa henkilötietosi
  rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä tai vastustaa sitä.

Voit peruuttaa uutiskirjeet milloin tahansa klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä. Muut tässä kohdassa tarkoitetut pyynnöt ja henkilötietojen käsittelyä koskevan suostumuksen peruuttaminen voidaan tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pontosgroup@pontos.fi.

Jos et ole tyytyväinen ratkaisuun, johon olemme päässeet pyyntösi perusteella, tai jos uskot, että tietosuojaoikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen kansalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaista palvelee tietosuojavaltuutetun toimisto.

Etukäteen suoramarkkinointitarkoituksiin annetusta suostumuksesta huolimatta sinulla on oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin tai markkinatutkimuksiin tehtyyn profilointiin ottamalla meihin yhteyttä edellä mainittuihin osoitteisiin.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi sovellettavan lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojakäytäntö on viimeksi päivitetty 30. maaliskuuta 2022.