Vuosikatsaus

Panostimme tiimihenkeen ja yhtiöidemme kehitys jatkui suotuisasti

Konsernissa kolme uutta positiota

Konsernissa kolme uutta positiota

Pontos-konsernin tiimi kasvoi vuonna 2021 kolmella uudella positiolla. Konserniyhtiössämme Ombria Resortissa aloitti hotellinjohtaja Lionel Alvarez. Pontoksessa Helsingissä aloitti kiinteistösijoituspäällikkö Kati Rikala sekä assistant controller Julia Hakulinen.

Kokenut luksushotellien johtaja Ombria Resortiin: Lionel Alvarez, hotellijohtaja, Viceroy at Ombria Resort

Hotellialan konkari Lionel Alvarez nimitettiin Viceroy at Ombria Resortin hotellijohtajaksi. Ombria Resort on Pontoksen 100-prosenttisesti omistama kestävä aluekehityshanke, johon kuuluu yhdysvaltalaisen Viceroy Hotels & Resortsin hallinnoima viiden tähden luksushotelli. Hotelli on osa Ombria Resortin aluekokonaisuutta yhdessä 18-reikäisen golfkentän sekä useiden muiden asuin- ja majoitusvaihtoehtojen lisäksi.

Ranskassa syntynyt Lionel on johtanut ja avannut useita luksushotelleja eri puolilla maailmaa. Hän jatkaa Ombria Resortin ja Viceroy-hotellin ja brändihuoneistojen positiointia ja tunnettuuden vahvistamista.

”Olen viettänyt Portugalin kauniissa Algarvessa nyt 6 vuotta. Oli mahtavaa päästä liittymään Ombrian tiimiin – projektiin mukaan pääseminen oli minulle etuoikeus! Olen päässyt ilolla vaihtamaan ajatuksia alueen suurenmoisesta, alkuperäisestä tausta-ajatuksesta Kokkilan perheen kanssa. Odotan innolla tulevaisuutta, alueen avajaisia ja tiimin kasvamista edelleen”, Lionel kertoo.

Kiinteistöalan kokenut osaaja Pontokseen: Kati Rikala, kiinteistösijoituspäällikkö, Pontos Group

Kati Rikala tuli Pontoksen kiinteistösijoittamisen tiimiin täydentämään kiinteistösijoitusportfolion kehittämisen osaamista. Työtehtävissään Kati etsii ja analysoi uusia sijoitusmahdollisuuksia, kehittää ja toteuttaa Pontoksen kiinteistösijoitusstrategiaa sekä koordinoi projekteja ja transaktioita.

Kati on erityisen kiinnostunut hotelleista ja kiinteistöjen ympäristövaikutuksista. Pontoksella hän on päässytkin työskentelemään erityisesti Viru Hotellin ja Ombria Resortin parissa. Hän vaikuttaa myös itse siihen, minkä kiinteistöportfolioyhtiöiden toiminnassa ja strategisessa johtamisessa on eniten mukana ja mihin Pontoksen strategisiin projekteihin paneutuu.

Digitaalisuus ja energiaviisaus ovat Katin sydäntä erityisen lähellä. Tulevaisuuden kiinteistöliiketoiminnan pohjana toimivat teemat herättävät odotuksia.

“Korona todisti sekä yhteiskuntien, yksilöiden että yritysten kyvyt siirtyä digitaaliseen toimintaympäristöön hetkessä. Venäjän toiminta on ohjannut etenkin Euroopan maita ja toimijoita miettimään nopeutettua siirtymistä uusiutuvaan ja omavaraiseen energiantuotantoon. Olen optimistinen tulevaisuudessa tapahtuvasta nopeasta kehityksestä erityisesti digitalisaation ja energiaviisauden osalta”, Kati kommentoi.

Tiimin kompetenssi saa Katilta erityiskiitosta. “Toimistolla on ihan huippuhyvä yhteishenki! Iso hatunnosto kollegoille, jotka ovat todella kovia omien alojensa osaajia. Työkavereilta saa aina hyviä ideoita ja voin luottaa siihen, että kaikki tekevät parhaansa yhteisten tavoitteiden eteen.”

Katin ensimmäiseen työpäivään Pontoksella sisältyy lisäksi hauska yksityiskohta. “Tietokoneen ja olennaisten työvälineiden lisäksi sain vastuskuminauhat, jotka tulivatkin toden teolla heti seuraavana aamuna tarpeeseen tiimin aamutreenien merkeissä!”

Vahvistusta Pontoksen taloustiimiin:
Julia Hakulinen, Assistant Controller

Julia Hakulinen tuli Pontoksen Helsingin taloustiimin toiseksi jäseneksi talousraportoinnin, talousennusteiden päivittämisen sekä prosessien ja raportoinnin kehittämiseen liittyvien tehtävien käsipariksi. Julia vastaa talousraportoinnista ja on päässyt kehittämään sen käytäntöjä Pontoksella.

Vuosi 2021 oli Pontoksella aloittamisen ohella Julialle tärkeä myös siksi, koska hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi. Pontoksella Julia on erityisen tyytyväinen siihen, että hän on päässyt kehittymään erittäin laajasti avoimen tiedonvaihdon ansiosta.

”Parasta aloittamiseni jälkeen oli työreissu Tallinnaan Pontoksen 73-prosenttisesti omistamaan Viru Keskukseen. Olin käynyt turistina ostoskeskuksessa lukuisia kertoja, mutta kokemus oli aivan uusi, kun tiesin enemmän sen päivittäisestä toiminnasta ja meneillään olevista kehityshankkeista. Tulevaisuudelta odotankin sitä, että pääsen keräämään osaamista kiinteistöalalta ja kasvamaan ammatillisesti talousasiantuntijana.”

Yhteinen aika töissä sekä tiimin pikkujoulut pitkän koronasulun jälkeen olivat Julialle arjen kohokohtia. ”Työkaverini ovat mahtavia! Toimistolla on aina, kiitos työkavereiden, hyvä fiilis. Vaihdamme paljon vapaasti kuulumisia ja heitämme vitsiä, joka piristää.

Vaikka fiilis on toimistolla aina hyvä ja toimistopäivät piristävät työarjessa, on tiimin kanssa vietetty aika arjen ulkopuolellakin tärkeää.”

Pontos alkoi mitata työhyvinvointia ja panosti yhteisöllisyyteen

Pontos alkoi mitata työhyvinvointia ja panosti yhteisöllisyyteen

Hyvä liiketoiminta perustuu hyvinvoiviin yksilöihin ja tiimeihin – uskomme, että ainoastaan hyvinvoivat ihmiset voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa. Tämä periaate ohjaa Pontoksen työtä työhyvinvoinnin edistämisessä. Tavoitteemme on varmistaa henkilöstön pitkäjänteinen ja kokonaisvaltainen toimintakyky asiantuntijatyössä.

Pontoksen henkilöstön hyvinvointi koostuu monesta tekijästä aina työkuormituksen seuraamisesta ja säätämisestä yhteenkuuluvuuden tunteeseen ja työterveyshuoltoon. Koska hyvinvointiin ei voi panostaa liikaa, siinä on myös aina kehittymisen varaa.

Vuoden 2021 kehityskohteiksi nostimme tiimihengen ja yhteenkuuluvuuden vahvistamisen. Lisäksi halusimme parantaa sisäistä tiedonkulkua ja otimme käyttöön henkilöstön hyvinvoinnin järjestelmällisen seurannan.

Palasimme kesän jälkeen toimistolle ja siirryimme syksyllä 2021 työskentelemään hybridimallissa. Lisäsimme epämuodollista viestintää ja erilaisia tiimikokoontumisia, kuten yhteisiä iltapäiviä ja perhetapahtumia. Lisäksi päivitimme toimiston ergonomiaa ja viihtyisyyttä.

Otimme käyttöön kvartaaleittain teetettävän työhyvinvointikyselyn. Kysely tuottaa dataa henkilöstön hyvinvoinnista. Anonymiteetin myötä se antaa myös tärkeää palautetta suoraan työyhteisöltä. Näin voimme tunnistaa olennaisia työhyvinvoinnin kehityskohtia ajoissa ja korjata suuntaa tarpeen mukaan.

Omistajuuden professuuri Suomen Aalto-yliopistoon

Pontokselle tärkeä omistajuuden professuuri Suomen Aalto-yliopistoon

Kuva: Mika Huisman

Omistajuuden kulttuurin kehittyminen otti viime vuonna hienon kehitysaskeleen, kun Aalto-yliopisto perusti ainutlaatuisen omistajuuden professuurin. Lahjoitusvaroin perustetun professuurin avulla edistetään laadukasta akateemista tutkimusta ja opetusta sekä kasvatetaan suomalaista omistajaosaamista ja omistajuuden kulttuuria. Pontos oli mukana lahjoittajien joukossa.

Pontos on aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja. Näemme, että vakaa ja osaava omistajuus on keskeinen edellytys menestyvälle yritystoiminnalle. Koska omistajuus vaikuttaa laajasti yritysten toimintaan, sillä on laajat yhteiskunnalliset vaikutukset. Yhtiöiden kokonaisvaltainen omistaminen ja kehittäminen vaatii erityistä ja laaja-alaista asiantuntemusta.

Professuuri liittää omistajuuden kiinteäksi osaksi akateemista tutkimusta ja opetusta sekä tuottaa laadukasta tutkimustietoa yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi. Omistajuuden osaamisessa uusi tutkimustieto ja parhaat kansainväliset käytännöt ovat korvaamattoman tärkeitä. Ne turvaavat vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan edellytyksiä globaalissa liiketoimintaympäristössä.

Ombria Resortin rakentaminen ja myynti edistyivät

Ombria Resortin rakentaminen ja myynti edistyivät erinomaisesti

Ombria Resort on kestävä aluekehityshanke Portugalin Algarvessa. Alueeseen kuuluvat ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat ja avautuvat 76:n huoneen Viceroy-hotelli, 65 Viceroy Residences -brändihuoneistoa, klubitalo sekä 18-reikäinen golfkenttä. Myöhemmässä vaiheessa rakentuvat 83:n huoneistoa, rivitaloa ja villaa kattava Oriole Village sekä 12 Alcedo-villaa.

Vuoden 2021 aikana hotellin ja brändihuoneistojen rungot ja rakenteet ovat valmistuneet ja sisävalmistustyöt ovat alkaneet. Myös klubitalon rakentaminen käynnistettiin.

Hankkeen 1. vaiheen kokonaisuus eli hotelli, huoneistot, golfkenttä ja klubitalo avataan keväällä 2023. Näistä golfkenttä on jo valmis.

Vuoden 2021 alussa valmistui mallibrändihuoneisto, mikä oli tärkeää huoneistojen myynnin osalta ja kiihdytti myyntiä huomattavasti. Vuoden 2021 loppuun mennessä 60 prosenttia huoneistoista oli myyty.

Ombria Resort kehitti koronapandemian matkustusrajoitusten aikana ainutlaatuisen Ombria Sales App -sovelluksen. Sovelluksen avulla ostaja voi vierailla huoneistossa virtuaalisesti ja kurkistaa huoneistoista avautuviin upeisiin näköaloihin.

Yhtiö myi vuoden 2021 aikana kolmasosan huoneistoista virtuaalisten vierailujen avulla ilman, että asiakas vieraili kohteessa paikan päällä. Vaikka tutustumiskäynnit itse alueella ovat lisääntyneet matkustusrajoitusten poistumisen myötä, virtuaaliset vierailut ovat edelleen erittäin suosittuja. Ostajat pääsevät tutustumaan huoneistoihin, Ombrian tunnelmaan ja sen tarjoamiin lukuisiin kestävän matkailun vaihtoehtoihin – vaikka kotisohvalta.

Valmet Automotive käynnisti akkuliiketoiminnan Uudessakaupungissa

Valmet Automotive käynnisti akkuliiketoiminnan Uudessakaupungissa

Autoteollisuuden johtava palveluntarjoaja Valmet Automotive käynnisti vuonna 2021 mittavan akkujen suursarjatuotantoon tähtäävän laajennuksen yhtiön Uudenkaupungin tehtaalla. Aiemmin autonvalmistukseen keskittyneessä tehtaassa tulee laajennuksen myötä toimimaan kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus. Tämä tarkoittaa sähköautojen akkumoduulien ja akkupakettien tuotantoa. Laajennus lisää merkittävästi Valmet Automotiven kapasiteettia autoteollisuuden akkujärjestelmien valmistamiseen, ja se täydentää yrityksen Salon akkutehtaan tarjontaa.

Uudenkaupungin tehtaan laajennus ja akkutuotannon käynnistäminen syksyllä 2021 olivat keskeinen osa Valmet Automotiven sähköiseen liikenteeseen painottuvaa strategiaa. Sen tavoitteena on nostaa yritys akkujärjestelmissä Tier 1 -tason toimittajaksi ja yhdeksi alan johtavista yrityksistä. Akkujen sopimusvalmistajana Valmet Automotive on jo yksi maailman johtavista palveluntarjoajista.

Akkutehdas autotehtaan yhteydessä samassa toimipaikassa on ainutlaatuinen avaus autoteollisuudessa.

Myös yhtiön Salon akkutehtaan laajennus valmistui kesällä 2021.

Viru Keskuksen sisätilamuutosprojekti käyntiin

Viru Keskuksen sisätilamuutosprojekti käyntiin

Viru Keskus

Kävijämäärällisesti Tallinnan vilkkaimmassa ostoskeskuksessa Viru Keskuksessa aloitettiin vuonna 2021 sisätilamuutosprojekti. Keskuksen koko konsepti uusitaan ja sen yleisilme kokee täydellisen muodonmuutoksen.

Vuonna 2021 ovensa avasivat jo Kaubamajan uudistettu naistenosasto, kosmetiikkaosasto, apteekki, ruokakauppa sekä palkittu kirjakauppa Rahva Raamat. Nike ja Adidas avasivat keskukseen upouudet lippulaivamyymälänsä.

Kaubamajan uudet naistenosasto, kosmetiikkaosasto ja ruokakauppa otettiin asiakkaiden toimesta vastaan suurella kiinnostuksella. Osastoihin liittyvät syksyn kampanjat olivat keskuksen historian menestyneimpiä. Kaubamajan uutta apteekkia kuvataan Baltian hienostuneimmaksi, sillä lääkepalveluiden lisäksi apteekki tarjoaa ihonhoidon erityisosaamista ja muita terveyspalveluita.

Keskuksessa lisää tilaa ja asiakasmukavuuksia myymäläänsä järjestänyt Rahva Raamat sai uudistuksestaan kansainvälisesti arvostetun The London Book Fairin “Vuoden kirjakauppa” -tunnustuksen.

Keskuksen uusi urheilumaailma on osittain avautunut vuoden 2021 aikana, ja lippulaivamyymälät ovat ensimmäisiä laatuaan Virossa. Adidaksella on lippulaivamyymälöitä Tallinnan lisäksi vain Lontoossa ja Berliinissä. Niken lippulaivamyymälä on Baltian suurin, jopa 495 neliömetrin kokoinen.

Valmisteilla keskuksessa ovat lisäksi ravintolamaailma, hyvinvointimaailma ja useita muita muodin edelläkävijäliikkeitä.

AVIA Real Estate aloitti Suomen suurimman hotellin rakentamisen

AVIA Real Estate aloitti Suomen suurimman hotellin rakentamisen

AVIA Real Estate

Lentokentän alueella toimiva kiinteistökehitysyhtiö AVIA Real Estate käynnisti lokakuussa 2021 Suomen suurimman hotellikokonaisuuden rakentamisen. Vuonna 2024 Helsinki-Vantaan lentoasemalla avautuva 13-kerroksinen hotelli tulee toimimaan terminaali 2:n yhteydessä. Yli 700 huoneen hotellikokonaisuutta tulee operoimaan Nordic Choice Hotels.

Hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. Hotelli sijaitsee lentokentän ytimessä, ja siitä on suora sisäyhteys terminaali 2:n lisäksi lentokentän juna-asemalle.

Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa ja ympäristövastuu on suunnittelussa lähtökohtana.

R8 Technologies:n teknologia kattoi yli miljoonan rakennusneliön alueen

R8 Technologies:n teknologia kattoi yli miljoonan rakennusneliön alueen

R8 Technologies saavutti vuonna 2021 virstanpylvään, kun yhtiön tekoälyohjelmisto kattoi yli miljoonan rakennusneliön alueen. Lisäksi yhtiön sopimuskanta ja liikevaihto yli tuplaantuivat vuoden aikana.

R8 on perustettu vuonna 2017 ja yhtiön teknologia on käytössä jo 19 maassa Euroopassa. R8 tarjoaa kiinteistön rakennusautomaatiojärjestelmään verkkopohjaisen lisäosan, joka optimoi lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien hallintaa kaupallisissa kiinteistöissä.

Vuonna 2021 yhtiön teknologia teki rakennuksissa 6,5 miljoonaa optimointitoimenpidettä. Teknologia tähtää jopa 30 prosentin energiansäästöihin sisäilmanlaatua heikentämättä. Verkkopohjainen lisäosa soveltuu erityisen hyvin kauppakeskuksiin, hotelleihin ja toimistoihin.

R8:n teknologiaa käyttää muun muassa EDP, Radisson Blu ja EfTEN Capital. Suomessa yhtiön asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Aalto-yliopisto ja Antilooppi.

R8 Technologies, kartta

SRV rakensi useita tärkeitä kiinteistöjä Suomeen

SRV rakensi useita tärkeitä kiinteistöjä Suomeen

SRV
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennusosa. Kuva: Finavia Oyj

Suomen suurimpiin rakennusliikkeisiin kuuluva SRV toteutti ja käynnisti vuoden 2021 aikana useita merkittäviä rakennushankkeita ihmisten erilaisiin tarpeisiin eri puolella Suomea.

Finavialle toteutettu, ihmisten liikkumista helpottava ja kansainvälistä kilpailua vahvistava Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennusosa on uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue. Se avautui yleisölle joulukuussa 2021. Terminaalin edustalla sijaitsevat uusi lähtöselvitys, turvatarkastus, matkatavaroiden luovutus ja matkustajien vastaanottoalue. Laajennukseen kuuluu myös eri liikennemuodot yhdistävä matkakeskus. Hanke toteutettiin allianssimallilla. Uusi aularakennus on energiatehokkuudeltaan noin 30 prosenttia parempi kuin voimassa olevat määräykset.

Terminaali 2:n laajennus- ja muutoshanke sai Vuoden työmaa ja Vuoden Teräsrakenne -palkinnot. Allianssihanke voitti Suomen ja Baltian maiden rakennusalan kehittyneimpiä hankkeita arvioivan Tekla BIM Awards 2021 -kilpailun pääpalkinnon ja yleisöäänestyksen.

Sairaala- ja koulurakentaminen on ollut yhtiölle toimitilarakentamisen vahva tukijalka jo pitkään, ja hyvä kehitys jatkui myös vuonna 2021.

Vuonna 2021 valmistunut energiatehokas ja muuntojoustava Monikon koulukeskus palkittiin joulukuussa Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan HURRAA-palkinnolla. Palkinto myönnettiin erityisen ansiokkaasta ja onnistuneesti toteutetusta rakennetun ympäristön toteutuksesta. Monikko sijoittuu historiallisesti ja maisemallisesti vaativaan ympäristöön Leppävaaran urheilupuiston ja kirkon läheisyyteen. Rakennus tarjoaa monipuoliset opetustilat kaksikieliseen opetukseen sekä päiväkodille yhteensä 1300 lapselle.

Kotkan Kantasatamassa tapahtumakeskus Satama Areenan peruskivi muurattiin joulukuussa 2021. Tapahtumakeskuksen katon rakenteessa tullaan toteuttamaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne. Valmistuessaan tapahtumakeskus on energia- ja vesitehokas, käyttäjät huomioiva rakennus. Kantavissa rakenteissa käytettävät noin 1400 kuutiota puutuotteita sitovat yhteensä arviolta noin 970 tonnia enemmän hiilidioksidia kuin niiden valmistuksessa syntyy päästöjä. Satama Areenaan tulee myös maalämpöratkaisu ja lisäksi rakennuksen katolle asennetaan 600 neliötä viherkattoa helpottamaan hulevesien hallintaa ja tukemaan luonnon monimuotoisuutta.

Tampereella valmistui aikataulussaan Tampereen Kansi ja Areena, yksi näyttävimpiä rakennushankkeita vuonna 2021. Elämyskeskuksessa on useita erilaisia tiloja ja palveluita aina majoittumisesta toimistotiloihin, urheiluhalleihin ja asuintorneihin.

Syyskuussa valmistui Helsingissä 32-kerroksinen, 249 asuntoa sisältävä Kalasataman Loisto. SRV on Suomessa edelläkävijä korkeassa rakentamisessa, joka tiivistää kaupunkirakennetta, monipuolistaa asuntotarjontaa sekä edistää yhteisöllisyyttä ja jakamistaloutta.

SRV valittiin vuonna 2021 myös toteuttamaan Laakson yhteissairaala Helsinkiin. Tilaajana hankkeessa ovat Helsingin kaupunki sekä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri. Laakson yhteissairaala on psykiatriaan, somatiikkaan ja neurologiaan erikoistunut sairaala. Se tulee valmistuessaan korvaamaan tällä hetkellä hajallaan toimivat Auroran-, Hesperian-, Kellokosken-, Ohkolan-, Laakson- ja Suursuon sairaaloiden toiminnot yhdelle uudelle Kampusalueelle Helsingissä.

Lisäksi SRV solmi vuonna 2021 kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen Olympiakomitean kanssa. Yhteistyön tavoitteena on vastata yhteen tulevaisuuden suurimmista haasteista: lasten liikkumattomuuteen.

Vuonna 2021 yhtiö aloitti myös monia muita merkittäviä hankkeita, muun muassa uusia kouluhankkeita Turussa, Espoossa ja Helsingissä sekä Kulttuurikasarmin rakentamisen Helsinkiin. Lue lisää yhtiön vuosikatsauksesta 2021.

Hintsa osti hyvinvointipalvelualusta Grasp:n

Hintsa osti hyvinvointipalvelualusta Grasp:n

Hintsa

Maailman johtava valmennusyritys Hintsa julkaisi lokakuussa 2021 ostavansa brittiläisen digitaalisen mentorointialustan Grasp:n. Alustan avulla Hintsa voi tuoda hyvinvointivalmennuksensa asiakkaiden koko henkilöstön saataville älypuhelinten kautta. Grasp:n ostaminen on yksi osa Hintsan entistäkin vahvempaa strategista panostusta palveluidensa digitalisointiin.

Hintsan ja Grasp:n yhteistyö tähtää mahdollisimman kokonaisvaltaisien, ennaltaehkäisevien ja vaikuttavien hyvinvointipalveluiden edistämiseen yritysmaailmassa. Hintsa toimii jo nyt yli 500:n organisaation johdon kanssa maailmanlaajuisesti ja Hintsan palvelut kattavat sen suurimmissa asiakasorganisaatioissa yli 40 000 työntekijää.

Renor jatkoi Tikkurilan Silkin kehittämistä

Renor jatkoi Tikkurilan Silkin kehittämistä

Kiinteistökehitysyhtiö Renor jatkoi hyvää kehitystyötään Tikkurilan Silkin alueella. Rakennusinsinööri Kurt Wrede perusti Tikkurilan Silkin 1930-luvulla ja suunnitteli Silkkitehtaan, joka on useasta rakennuksesta koostuva kompleksi. Tikkurilan rautatieaseman vieressä sijaitseva Silkkitehdas-kortteli on nykyään elinvoimainen ja ympäristöystävällinen kaupunkikeskus, joka käyttää energianlähteenään maalämpöä.

Vuoden 2021 aikana yhtiön kehittämä Teatterit-rakennus valmistui ja käynnisti toimintansa. Lisäksi Silkkitehtaan Värjäämö-rakennukseen valmistui vuosien 2021-22 vaihteessa pientoimistoja. Rakentamisessa noudatettiin LEED-ympäristösertifikaattia, joka edellyttää muun muassa rakennusjätteiden tehokasta kierrätysastetta. Vantaan kaupungin vuokraamaa Teatteri -rakennusta käyttävät kaksi vantaalaista kulttuuri-instituutiota – Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko.

Pontoksen ReLog-divestoinnit jatkuivat

Pontoksen ReLog-divestoinnit jatkuivat

Pontos myi vuonna 2021 Lappeenrannassa kolme ReLog-portfolioonsa kuuluvaa logistiikkavarastoa. Myydyt kiinteistöt jatkavat portfolion divestointistrategiaa.

Varastot kuuluivat kymmenen kohteen kokonaisuuteen. Pontos osti NREP:n osuuden NREP C1 -kiinteistöportfoliosta keväällä 2019, minkä seurauksena Pontos omisti portfolion 100-prosenttisesti. Vuokrattavalta kokonaispinta-alaltaan yhteensä 95 500 neliömetrin kokonaisuus käsitti logistiikka-, varasto- ja kauppapaikkakohteita eri puolilla Suomea.

Divestointien myötä Pontos keskittyy kiinteistösijoituksissaan yhä vahvemmin kasvavien kaupunkien kehitykseen ja kiinteistöalan digitalisaatioon.